Nov 132014
 

Carlsen vs. Anand - Sochi 2014.

The Tiger is back, naslov je koji se može pronaći na ponekoj web stranici koja prati ovogodišnji meč Carlsen – Anand. Peterostruki svjetski prvak ima veliku bazu navijača – pristranih, a kakvi bi inače bili dobri navijači – i nacionalni je heroj u svojoj zemlji, a sad su napokon došli na svoje jer je to prva Anandova pobjeda protiv Carlsena još od 2010. godine. Zanimljivo je bilo gledati pljuvaonu po Shortu nakon što je dao neku ocjenu pozicije koja anandovcima nije legla 🙂 .

Kako god, činjenica je da je Anand uspio! I to uspio je na svoj provjereni način kako to radi već dvadeset godina. Uvukao je Carlsena u dobro pripremljenu varijantu. Otvaranje je očito bilo u njegovu korist, igrao je puno brže od Carlsena, što ranije uglavnom nije bio slučaj i ostalo mu je dosta vremena za završnicu. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li ova partija utjecati na tijek meča i vratiti Anandu poljuljano samopouzdanje? Ima li Tigar snage za još jedan naslov?

Spomenimo i da je četvrta partija završila remijem. Iako je Carlsen imao inicijativu veći dio partije, nije uspio napraviti ništa konkretno.

 Posted by at 15:00

Sorry, the comment form is closed at this time.